Kirándulók: Hatalmas betongomba a Mecsekben

Kezdettől fogva ars poeticánk része, hogy testközelből számoljunk be nektek a városunk és környéke értékeiről. Menj ki, nézd meg! Mi hiszünk abban, és a magunk eszközeivel igyekszünk is azért tenni, hogy jobb legyen itt élni. Bárki bármit mond, az tény, hogy ez a hely egyszerűen gyönyörű. Ezért is indítottuk új sorozatunkat, amelyben bebarangoljuk a Mecseket.

Az év ezen szaka nem pont a kirándulóidejéről híres, de kisebb sétákat a kevésbé vakmerőek is tehetnek a természetben.  Higgyétek el, megéri.

 

Mi sem számítunk tapasztalt túrázóknak(sőt), de a téli erdő csodaszép, kár lenne kihagyni a látványt egy kis hideg miatt. Sorozatunk első részében egy olyan helyet választottunk, amely autóval is könnyen megközelíthető, így azoknak is ideális, akik nem szeretnének órákat gyalogolni a bokáig érő hóban.

Vízfő forrás

Orfű határában a Malommúzeumtól (ami szintén érdekes program lehet) nem messze található a Mecsek legnagyobb karsztforrása a Vízfő-forrás. A forrásbarlangig egy négyállomásos erdei tanösvény vezet, amely bemutatja a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit.

Le is tettük a kocsit a Malommúzeumnál, innen gyalog mentünk tovább. Utunk fő célja a Vízfő forrás mellé telepített 2002-ben műemlékké nyilvánított vízmű volt. Az organikus épületet Csete György tervezte, és 1975-ben helyezték üzembe.

Pontos méreteket nem találtunk az épületről, de nagyobb, mint amekkorának először látszott a képeken.

Nagyon érdekes és kicsit mesébe illő látványt nyújt ez a hatalmas betongomba az erdő közepén. Egy könnyed vasárnapi sétának igazán ideális célpont lehet.

Szólj hozzá!

További cikkeink...