Geocaching, avagy bárki lehet kincskereső

A geocaching egy szabadban játszható játék, mellyel a kincskeresés izgalmát élhetjük át. Nem kell hozzá más csak egy kis kalandvágy, egy GPS, vagy okostelefon adatkapcsolattal és megfelelő navigációs alkalmazással felszerelve (lehessen földrajzi koordinátákra keresni).

A játék 2000. május 3-án indult hódító útjára, amikor Dave Ulmer elrejtette az első ládát az Államokban. Nem kellett sokat várni, egy évre rá hazánkba is elért az őrület mikor is 2001. június 24-én, Pilisvörösváron elhelyezték az első geoládát.

Ha megvan, minden felszerelésünk nem kell mást tennünk, mint felnéznünk a játék hivatalos magyar oldalára, kiválasztani a számunkra szimpatikus ládát, beírni a koordinátáit a GPS-ünkbe, és kezdődhet is a kincskeresés.

A geoláda általában egy műanyag doboz, melyben egy füzetet, egy tollat és valami apró ajándékot találunk. Ha megvan, a láda írjuk be a nevünket a kis füzetbe, ezzel jelezve, hogy mi is megtaláltuk, majd vegyük ki az ajándékot, de csak akkor, ha teszünk is be helyette valamit, hogy a következő kincskeresőnek se kelljen üres kézzel távoznia.

Végül összeszedtünk nektek pár a környéken elrejtett ládát:

1.    Komlói Borbála:

borbala

A ládát a Borbála Hídépítő és Bányász Emlékparkban találjuk trükkösen a talajhoz közel rögzítve. Bővebb infó erre!

2.    Sikonda:

sikonda

A ládát Sikondán, a Bányász forrásnál keressétek, de a kommentekből ítélve nem lesz egyszerű megtalálni. Bővebb infó erre!

3.    Komlói Templomrom:

35491007

A geoláda a korház fölött a középkori templomromnál található a talajszinten. Bővebb infó erre!

4.    Kossuth Légakna:

367_20021116_185712

A leírásokból ítélve a legizgalmasabb és egyben a legveszélyesebb hely a környéken ahova ládát rejtettek. Ezen a területen nyitottak először bányát Komlón az 1800-as évek végén. A sok rom és esetleges metánszivárgás miatt mindenki nagyon vigyázzon, és csak saját felelősségére tartózkodjon a területen. Bővebb infó erre!

Szólj hozzá!

További cikkeink...