Kikupálódtam peonza ügyileg – avagy min pörögnek most a gyerekek

Egy Facebook-on felbukkanó hirdetés tehet az egészről.

„Minden héten peonza verseny!”

Mi a fene az a peonza?

Egy pillanattal később már egy 10 éves forma kölök peonzás trükk bemutatóját nézem.

Aztán egy peonza ajánlót…

Aztán egy peonzás rendezvény videót!

 

Mindeközben folyamatosan emlékeztettem magam arra, hogy ezt az egészet egy 10 éves Skany(?) névre hallgató kis srác csinálta felvétellel, vágással, narrálással…

A peonza tulajdonképpen egy modern búgócsiga, a mi időnkben a beyblade volt ugyanez, de ez a verzió sokkal menőbb annál. Eredetileg Mexikóból származik, bár egyes feltételezések szerint Japánban találták ki, mindenesetre ott is van hasonló.

„A Peonza egy új, rendkívül addiktív szórakozást biztosító fejlesztő játék gyereknek, fiataloknak és játékos lelkületű felnőtteknek. A Peonza kiszabadítja az ifjúságot a négy fal közül egy olyan szórakozási lehetőséget kínálva, mely nemcsak élvezetes, de különböző készségeket is fejleszt.” – áll a  peonza hungary oldalán.

A webshopban a legdrágábban 16990 forintról leakciózva 9990 forintért találtam peonzát. A limitált kiadású és rettentően irtó menő nevű Turbo Iron Silver 100% alumíniumból készült. De aki nem szeretne, ilyen mélyen a zsebébe nyúlni annak sem kell aggódnia, már 1090 forintért beszerezheti a játékot.

egy drágább darab

és az olcsóbb kezdőknek ajánlott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos/szerencsére nekem a peonzák kapcsán kellett rájönnöm arra, hogy mennyire “megöregedtem” lemaradtam már azzal kapcsolatban, hogy mi a menő most egy tininek. Azt viszont jó volt látni, hogy mennyire ügyes a srác, nekünk anno suliban oktatták, hogy hogyan kellene kivitelezni egy ilyen peonzás videót felvétellel, vágással, narrálással… ő meg csak úgy összedobta szórakozásból.

Szeretnék egy peonzát.

 

 

Szólj hozzá!

További cikkeink...