Elkaptam egy Pikachut a Zengő mögött

Az egész világ most a Pokémon Go-n pörög. Amerikában öt órával az indulás után, ez lett a legnépszerűbb alkalmazás. Hazánkban még nem jelent meg hivatalosan a játék, de lehetőség van kipróbálni így is. Csak fel kell telepíteni az Apk. file-t a telefonunkra, ez egyértelműen csak androidos mobilokon működik. Az iphone-osoknak sajnos várniuk kell.

A Pokémon Go egy kiterjesztett valóság, ami annyit jelent, hogy a telefonunk a térbeli pozíciónk alapján rátesz minket a környék térképére, amin ikonokkal jelzi, hogy hova érdemes elsétálnunk. Ebben rejlik a játék lényege, hogy ténylegesen ki kell mozdulnunk otthonról és ellátogatni a megfelelő helyekre.

Kipróbáltuk mi is.

Az első Pokémon-t ajándékba kapjuk, az indulásunktól nem messze fel is vehetjük. Így jutottam kapásból egy Charmander-hez a Berek udvarnál. Ezután nem volt megállás tovább indultam begyűjteni a kis lényeket.

Az app-ot egy Huawei p8 light-al próbáltam ki és nem működött az Ar mód, vagyis nem láthattam valós térben a Pokémonokat. Külföldi fórumokon azt írták, hogy elvileg egy frissítéssel orvosolva lesz ez a hiba. Egyes Sony készülékeknél, de az Iphone 6s-el is jelentkezett a probléma.

Ez sem szegte lelkesedésem, tovább gyűjtögettem a lényeket, sikerült is elfognom egy Pikachu-t a Zengő Áruház mögötti parkolóban.

Screenshot_2016-07-10-18-54-57
Komlón nagyon sok szobor van jelölve a térképen, de a Sportcsarnokhoz, és a Vasútállomásra is érdemes elnéznünk. Ha közel megyünk ezekhez a helyekhez ajándékot kapunk (pokélabdát, tojást).

Screenshot_2016-07-10-16-14-53

A másik fontos hely a gym. Itt harcolni tudunk, illetve elfoglalni ezeket a pontokat. Ha elértük a level 5-ös szintet csapatot választhatunk. A különféle színű csapatok versenyeznek egymással. A lényeg, hogy minél több gym legyen a fennhatóságunk alatt.

Screenshot_2016-07-10-17-08-50

Annak ellenére, hogy a játék még nem jelent meg hivatalosan hazánkban, nálunk is hatalmas népszerűségnek örvend. Legalábbis rengeteg fiatalt láttunk telefonnal a kézben leszegett fejjel kószálni különféle szobrok mellett a városban. Csak nem lehet véletlen.

Írjátok meg nekünk kommentben, hogy Komlón melyik a legnépszerűbb csapat!

Szólj hozzá!

További cikkeink...