A nagy komlói pizzateszt

Komlón sokáig, ha pizzát szerettünk volna rendelni, csak egy helyről tudtuk ezt megtenni. Most egymás után nyílnak a pizzázók a városban. Ez nekünk, fogyasztóknak csak jó, hiszen a piaci verseny miatt nem engedhetik meg maguknak az éttermek a silány minőséget. Vagy, ha mégis, akkor akad más alternatívánk.
Az ízlés persze szubjektív dolog, hiszen van, aki a vékony tésztás olasz típusú pizzákat szereti, mások pedig a vastag, sok feltéttel megküldötteket. Tesztünkben próbáltunk az objektív dolgokra koncentrálni, úgymint: kinézet, gyorsaság, hőfok, feltét mennyisége, tészta minősége. Ezeken felül természetesen pontoztuk a pizzák ízét is.

A szempontok mindegyikére 1-től-10-ig kaphattak pontot a pizzériák, így összesen 60 pontot érhetett el egy-egy hely. A tesztelők által adott értékeket átlagoltuk, ebből állt össze a végeredmény.  Minden pizzát ugyanazzal az alap szalámis feltéttel rendeltük, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a versenyzők. Hogy senki se vádolhasson minket elfogultsággal, a pizzákat egy ember vette át, és külön tányérokon kerültek a tesztelőkhöz. Minden diszpécsert megkértünk, hogy rajzoljanak egy smiley-t a dobozra, ezzel extra jófejség pontot lehetett szerezni, ami természetesen nem számított bele a végső értékelésbe.

Jó szerencsét pindli

Elsőként a pindli pizzája érkezett meg hozzánk mindössze 29 perc alatt. A többi szempont szerint is jól szerepelt. Nem lehetett panaszunk a feltét mennyiségét illetően, kellően megpakolták szalámival összességében is jól mutatott a pizza.

„Úgy néz ki, mint bármelyik pizza a Tini Nindzsa Teknőcökből.”

A tészta vékony volt, kellően meleg, ropogós szélű. Volt, akinek a rászórt fűszerek miatt kevésbé jött be az ízvilága, de összességében ajánlani tudjuk. Ár: 1020 Ft
Összpontszám: 7,7

ZoZo

Másodikként, 41 perces idővel futott be a Zozo futára, és egyértelműen ez volt a legmelegebb pizza. A tésztája is ennek volt a legfinomabb, de a pozitívumok ennyiben ki is merültek. A tésztájukra valószínűleg ők is nagyon büszkék, mivel a pizzájuk jelentős részét csak ez tette ki. Nagyon vastag szélekkel rendelkezett, és feltétből is kevés került rá emiatt. Volt aki száraznak is vélte egy kicsit. Az ízekkel nem volt baj, de sajnos nagy csalódás volt összességében. Legfőképpen azért, mert sűrűn rendelünk innen, ami nem véletlen, de ezzel a váltakozó minőséggel kezdhetnének valamit. Ár: 1090 Ft
Összpontszám: 6,5

Mecsek pizza

A Mecsek pizza és a Kebap house futárai még lehet, hogy a lépcsőház előtt össze is futottak olyan kevés különbséggel értek a teszünk helyszínére. A rendeléstől számított 47. percben érkezett meg az étel. Olaj, de annyi, hogy még a doboz is átázott.  A pizza túlzott olajosságában mindenki egyetértett, volt olyan tesztelőnk, aki emiatt meg sem bírta enni az egész szeletét.

„Finom volt a tészta, csak legközelebb tehetnének többet belőle az olaj alá.”

Sajnáljuk, mert a többi összetevője működött, a szalámi jobb is volt a versenyzők nagy részénél. Kár érte. Reméljük a jövőben változtatnak ezen, vagy csak mi fogtunk ki egy kevésbé sikerült darabot. Ár: 1100 Ft
Összpontszám: 4,4

Kebap & Pizza House:

Utolsónak érkezett meg 50 perc alatt a Kebap House pizzája. A többinél vastagabb tészta jellemezte és a feltétet sem sajnálták róla. Sajnos, sokat rontott az élményen, hogy épp csak langyos volt, mire ideért, és a szósz is eláztatta a tészta felső rétegét, ami ettől mállóssá vált. Valakit a mirelit pizzákéra emlékeztette az ízvilága, de a többségnek összességében bejött. A tesztelők zöme kiemelte a gazdag feltétet, többen úgy jellemezték, hogy ez egy becsületesen megpakolt pizza. Ár:  990 Ft
Összpontszám: 6,2

Összességében elmondhatjuk, hogy minden pizzériában jófejek dolgoznak. Mindenki teljesítette a rajzos kérésünket. Árban sincsenek nagy eltérések, a legolcsóbb 990 a legdrágább 1100 forint volt. Illetve minden pizza kiért egy órán belül.

Fun fact, hogy kivétel nélkül minden tesztelő azt állította, hogy ránézésről fel fogja ismerni a pizzákat, ám a valóságban ez egyáltalán nem, vagy csak egy esetben sikerült.

A végeredmény tehát a következőképpen alakult:

1. Jó szerencsét pindli
2. Zozo
3. Kebap & Pizza House
4. Mecsek pizza

 

A jövőben más ételeket is tervezünk tesztelni, úgyhogy lesz esélye mindenkinek a visszavágóra.

 

Neked melyik pizzéria jön be leginkább?

Jó szerencsét pindli

ZoZo

Mecsek pizza

Kebap & Pizza House

Szólj hozzá!

További cikkeink...