No stress – simán túlélhető a Valentin-nap szingliként is

Elérkezett a szinglik által oly gyűlölt Valentin-nap. Ilyenkor a kapcsolatban élők vígan világgá kürtölik örömüket, az egyedülállók pedig fanyalognak, hogy őket nem is érdekli ez a giccses sz@r… Pedig ha lenne párjuk, ők is vidáman lubickolnának a rózsaszín ködben. Szerintem egyik viselkedéssel sincs gond, ámbár akik ilyenkor azt hangoztatják, hogy őket mennyire hidegen hagyja ez a nap, pont az ellenkezőjét érik el. De miért is rossz egyedülállónak lenni? (Megsúgom, nem az.)

Love GIF - Find & Share on GIPHY

Tudtad, hogy rajtad kívül Magyarországon még 1 millió 317 ezren vannak ezzel így (mármint az egyedülállással)? Legalábbis az utolsó népszámlálás adatai szerint. Na, már is nem is kell annyira egyedül érezned magad. Jó, oké, más nyomora nem javít a saját helyzeteden, de azért egy kicsit talán mégis. Azért jó tudni, hogy sokan járnak hasonló cipőben.

Be positive!

Attól még, hogy most éppen nincs senkid, az nem jelenti azt, hogy ipari mennyiségű macska között fogod leélni az életed hátralévő részét is. Mondjuk, azért olykor ez is csábító jövőkép.

Egyedül több időd jut magadra.

Ba dumm tss! Ugye, mekkora következtetés? Pedig ez az állapot is hasznos tud lenni. Például teljes erőbedobással összpontosíthatsz a karrieredre. Van időd rendezni a dolgaid. Kövérnek érzed magad? Menj el edzeni! Fáj a múlt? Keress megoldást, hogy el tudd engedni! Ha csak egy helyben állsz és várod, hogy magától megjavul majd minden, nem lesz jobb a sorsod. A legfontosabb, hogy jóban legyél magaddal, ez a kisugárzásodra is hatni fog. Egy pozitív ember pedig vonzóbb.

Vannak ám barátaid!

Persze, nem ugyanaz. De ha van legalább egy barátod, akivel őszintén meg tudod osztani az örömöd és minden nyomorod, már nyert ügyed van. Barátokkal sokkal könnyebb átvészelni a gázabb időszakokat.

A lényeg, hogy mindig próbáld meg kihozni a helyzetből a legjobbat, és persze lehet azt mondani erre, hogy ez egy retek nagy közhely, de attól még igaz.

Majd ha jövőre megosztod Facebookon a romantikus Valentin-napi fotóidat, gondolj arra, hogy lehet, egy évvel ezelőtt neked sem volt túl vidám ez a nap.

Szólj hozzá!