Mit vigyünk magunkkal fesztiválozni? Itt egy lista a legfontosabbakról

Végre beköszöntött a nyár, és ezzel együtt a fesztiválszezon is kezdetét veszi. Kezdő, illetve feledékeny fesztiválozók segítségére összeállítottunk egy listát, hogy mik is azok a dolgok, amiket feltétlenül vigyetek magatokkal egy ilyen kalandra.

Ruhák:

A legfontosabb, hogy minden eshetőségre készülj fel, lehet 40 fok szikrázó napsütéssel, de ébredhetsz szakadó esőben is úgy, hogy a 10 fokot is csak alulról nyaldossa a hőmérő higanyszála. Szóval, ha jó időben is indulsz el, mindig legyen nálad legalább egy hosszú gatya és egy pulcsi. Az esernyőt hagyd otthon, viszont egy esőkabát sokat segíthet.

Fesztiválozni, ne a legjobb cuccaidban menj, úgyis leborozod, le sajtos tejfölös lángosozod, kiégetnek, fű, sár foltos leszel.

Optimális, ha lábbeliből is többféle van nálad. Kell egy papucs a zuhanyzáshoz, illetve a nyári cipődön kívül jól jöhet, ha van nálad egy masszívabb zárt lábbeli is az esős, sáros napokra.

Jó szolgálatot tehet továbbá egy övtáska is. Laza, praktikus viselet és a legfontosabb dolgok (pénztárca, lakáskulcs, cigi, zsebkendő, telefon) elférnek benne. A zsebedből könnyen kieshetnek a dolgaid, így esélyesebb, hogy nem hagysz el semmit. (Vagy pont egyszerre hagysz el mindent…)

fashion-person-woman-summer

Étel:

Általában, elég drága a táplálék az ilyen rendezvényeken, sokat spórolhatsz, ha hozol otthonról némi étket, de ne majonézes tojásos szendvicseket csomagolj sajttal.

A kolbász és a különféle konzervek viszont nem fognak megromlani. A jó öreg májkrémet szerintem senkinek sem kell már bemutatni. Évekig el lehet rajta élni, ha muszáj, de a chilis bab konzerv se vészes annyira (a bátrabbak esetleg kísérletezhetnek pacalossal, töltött káposztással stb. hatalmas a választék). Mivel a sátor a nappali hőségben amúgy is mikróként is funkcionál, a melegítés sem okozhat gondot. A csomagolt toast kenyér is jó választás lehet hiszen élvezeti értéke nem romlik sokat két-három nap alatt, de friss pékárut úgyis be tudtok szerezni bármelyik kisboltban.

lunch-fast-food-hamburger-bacon

Tisztálkodási szerek satöbbi:

Fogkefe, fogkrém tusfürdő, spray, zsepi, wc papír, törölköző. Alap cuccok. Továbbá egy kézfertőtlenítő sem árthat hisz a fesztiválokon található toitoi-ok nem tartoznak a leghigiénikusabb helyek közé, és korántsem biztos, hogy az este forgatagában találsz normális kézmosásra alkalmas helyet. Ezeken felül jól jöhet, ha van még nálad szúnyogriasztó, esetleg naptej is.

Hajlék:

Sátor! A legfontosabb! Ha nem szeretnél beázni és sokat vesződni a sátrad felállításával beszerzel egy quechua-t, de persze a sima egyszerű sátor is ugyanúgy megfelel a célnak. Bármelyik fajtát is választod ajánlott akció előtt egy-két nappal felállítani, átnézni a cuccost, hisz kitudja ki/mi maradt benne tavalyról. A második legfontosabb a hálózsák. Felejtsd el a különféle takarókat, plédeket. Ha nem akarsz, éjszaka megfagyni beszerzel egy király hálózsákot. Korántsem biztos, hogy egyenletes talajú sátorhelyet fogsz ki, és tök készen se kellemes kavicsokon vagy faágakon aludni, ezt ellensúlyozandó vigyél magaddal egy polifoamot, ez jó hőszigetelő is, úgyhogy megfagyni is kevésbé fogsz.

field-summer-sun-meadow

Végül egy lista a legfontosabbakról:

-sátor

-polifoam

-hálózsák

-meleg ruha

-zárt cipő

-telefontöltő vagy egy régebbi telefon (ami nem merül le)

-szúnyogriasztó

-óvszer

-annyi alkohol, amennyit el tudsz fogyasztani bejutásig

Jó fesztiválozást kívánunk!

Szólj hozzá!

További cikkeink...