Tarol a neten a “Gyufakirály”

Amikor régebben a felnőttek mondogatták nekünk, hogy “Kisfiam kifogod húzni a gyufát”, akkor tuti, hogy nem erre gondoltak, de lehet, hogy Varga Martin így értette! 🙂

Imádom, ha valaki szenvedéllyel alkot, és csinál valamit, legyen az szinte bármi!
Éppen ezért jobban megakartam ismerni  azt a srácot, akinek a Pesten hallottam csoportban ezerrel pörögnek a posztjai, hiszen iszonyat kreatív, és szórakoztató sztorikat hoz össze minden alkalommal,amikor gyufához nyúl. Tényleg elég neki pár gyufaszál,hogy valami maradandót alkosson, meg, amit a konyhába talál, ami éppen a sztorihoz szükséges, legyen az: tojás, vagy banánhéj.
Hogyha eddig nem láttad a képeit, akkor pont itt van az ideje. Varga Martinnal beszélgettünk.

Hogyan pattant ki ez az ötlet a fejedből, hogy gyufákból valóságos történeteket hozol létre? Úgy is kérdezhetném, hogy mikor húztad ki először a gyufát? (muhaha)

Jó kérdés, hogy mikor húztam ki először a gyufát, de kb. egy fél évvel ezelőtt és igazából semmi féle indítékom nem volt, csak unatkoztam és ezek a dolgok megtalálhatóak a legtöbb háztartásban, szóval adta magát a dolog. Egy nap nekiültem és poénból kipróbáltam milyen is lenne, ha.

Az rögtön egyértelmű, hogy nagyon jó a kézügyességed, és iszonyat kreatív vagy, de mégis mennyi időbe telik elkészíteni egy ilyen alkotást?

Egy alkotás elkészítése nagyon változó időtartomány is lehet, konkrétan az 1 órától a 2 napig, de a két nap az persze nem 48 óra folyamatos munkát jelent étlen szomjan, hanem kisebb nagyobb megszakításokkal szoktam.

 

Volt már rá alkalom, hogy elszakadt a cérna és „szétbarmoltad” amit már hosszú percek/órák óta csináltál?

Szó szerint volt már olyan, hogy elszakadt a cérna, mikor egy rögzítést próbáltam megoldani és az alkotás vége előtt bemondta az unalmast, de nem vertem szét semmit azon kívül, hogy az agyvérzés kellemes hangulata kerülgetett...
De olyan konkrétan nem volt, hogy félbehagytam volna valamelyik munkámat, akármiért is.

 

Adja magát a kérdés, hogy ezen az aprólékos precíz gyufaépítésen kívül van-e más, hasonló hobbid?

Más hobbim nem igazán van, edzeni szoktam vagy haverokkal lógni, régebben fociztam, de arra már nem jut idő szóval amennyiben a tv nézés hobbinak minősül akkor az 😃

 

Egyébként mivel foglalkozol? A munkádból is ered ez a dolog?

A munkám az Magyarországon a katonaság volt 2 évig, a szakmám is az, de a kevés fizu miatt leszereltem és kijöttem Bécsbe szerencsét próbálni ahol jelenleg is élek és egy sima takarítócégnél dolgozok.

 


Köszi szépen, és sokak nevébe mondhatom, hogy várjuk a további képeket! Hajrá! 🙂

Szólj hozzá!

További cikkeink...